Karmelietenklooster Gent

Van de 17de naar de 21ste eeuw

Een historisch pand omtoveren tot een modern bezinningsverblijf: voor die taak stond Dama in het zeventiende-eeuwse Karmelietenklooster. Met zijn doordachte interieurinrichting behield Dama de allure van weleer én zorgde het voor een frisse toets.

Verbouwen van a tot z

Dama nam 29 gastenkamers onder handen. Van de afbraakwerken, aanpassingen van het grondplan, tot dakwerken en de plaatsing van dakisolatie. Dama nam ook de elektriciteitswerken op zich. Het plaatste verwarming, airco en sanitair.
Dama vergrootte de liftkoker en paste er een ruime lift in. En het voorzag de nodige ventilatie, vochtregeling en IT-technieken. Omdat veiligheid primeert, zorgde Dama ook voor branddetectie en brandvrije plafonds, wanden, deuren en ramen.
Toen de structurele werken achter de rug waren, volgde de afwerking: parket- en tegelvloeren leggen, schilderen, en verlichting plaatsen. Dama richtte ook de kamers in met maatmeubilair. Een immense klus … die Dama in vijf maanden klaarde.

Vlot en correct verloop

Dama vertrouwde voor de werken op zijn onderaannemers – stuk voor stuk vakmannen met ervaring. Irving Heugens, zaakvoerder van Dama, nam de werfplanning en veiligheidscoördinatie voor zijn rekening. Een geruststelling voor de eigenaars van het Karmelietenklooster: zij zagen alles vlot en correct verlopen.